Buurtfeest

brunch
Tijdens de zomermaanden wordt er door de buurtwerking een jaarlijks buurtfeest georganiseerd. Ooit gestart in 2000 als de eerste Leopoldfeesten, heeft dit buurtfeest reeds verschillende gedaantes ondergaan.

2019 : ???

Tijdens de laatste Ciné Leopold werden door de buurtbewoners vele nieuwe suggesties voor een ander jaarlijks buurtfeest aangebracht. Momenteel worden diverse van deze suggesties voor een nieuw soort feestweekend uitgewerkt. Wordt vervolgd…

 

2014 – 2018 : Ciné Leopold

In 2014 werd voor het eerst het buurtfeest vervangen door Ciné Leopold.

 

25.08.2013 : BBQ

Op 25 augustus was er ons jaarlijks buurtfeest. Dit jaar stond er een barbecue op het programma. Ook Ronny Lee gaf weer het beste van zichzelf.

Opnieuw waren de weergoden ons gunstig gezind want de voorspellingen zagen er alles behalve goed uit.

Toch waren er minder inschrijvingen dan vroeger, en hadden we de indruk dat er een soort moeheid is opgetreden bij het publiek en de vrijwilligers. Even was er zelfs sprake om een jaartje over te slaan, maar er is de afgelopen jaren te veel opgebouwd om dit zomaar verloren te laten gaan. De vrijwilligers hebben hierna de koppen bij elkaar gestoken om in 2014 eens iets anders te organiseren om de buurtbewoners bij elkaar te brengen.

 

26.08.2012 : Brunch

Na een kleine uitstap naar een ’themafeest’ vorig jaar, keerden we dit jaar met het buurtfeest opnieuw naar onze roots. Met andere woorden, dit jaar was er opnieuw een lekkere brunch bereid door de leden van het buurtcomité.

 

2011 : Frans buffet

Het comité had het idee om het eens anders aan te pakken (het mag ook voor hen niet saai worden) en dacht om het eens op zijn Frans te doen.

Een optreden van Fernand Astère Dubois, een Frans buffet, jeu de boules en de prachtige accordeon van Marino Punk en het prachtige weer brachten iedereen in de juiste sfeer. Er werd weer naar hartenlust geswingd. Uiteraard was er ook voor de kinderen weer van alles te beleven.