Kortfilm ‘Levende Zielen’

ELISABETHWIJK MAAKT KORTFILM ‘LEVENDE ZIELEN’

Tijdens ons zomers openlucht filmfestival ‘Ciné Leopold‘ vertonen we het derde weekend meestal kortfilms. Een kortfilm is een niet zo bekend genre. Een kortfilm duurt meestal slechts een kwartiertje. Veel bekende regisseurs zijn ooit begonnen met een kortfilm.

Vorige zomer kregen we het idee om zelf een kortfilm te maken en deze te vertonen. Het leek ons heel fijn om met zoveel mogelijk buurtbewoners samen aan dit avontuur te beginnen. We laten ons in dit project begeleiden door twee mensen met ervaring, namelijk buurtbewoner Johan Dehandschutter en Francis Vanhoutte. Zij zijn beiden docenten aan het KASK (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen).

Met een beperkt aantal buurtbewoners werd de aanzet voor een verhaal gegeven. Het speelt zich af in onze buurt en het was ook uiteraard de bedoeling dat we de film met jullie, buurtbewoners maken. De grote interesse zorgde voor heel wat opkomst en uiteraard zit er ook een massascène in het verhaal verwerkt.

We kunnen helaas nog niet te veel over het verhaal prijsgeven, want anders is het geen verrassing meer, maar deze zomer zal je de kortfilm tot tweemaal toe kunnen bekijken op ons gratis openlucht filmfestival ‘Ciné Leopold’.

 

Sfeerbeelden

Tijdens de draaidagen werden foto’s van de opnames genomen zodat u met de acteurs met de draaidagen kan herbeleven; een uitgebreide collectie vind je ondertussen op onze sfeerbeelden pagina.

 

Vertoning

Deze zomer zal onze kortfilm voor de 1ste keer vertoond worden op ons gratis openlucht filmfestival ‘Ciné Leopold’, en dit op volgende data:

6 augustus : Première in de Paterskerk – 21u
20 augustus : Belgische kortfilms – 21.30u

Programmatie op andere filmfestivals en evenementen wordt ingepland.

 

Fotoboek

Fotograaf Paul De Malsche verzamelde exclusief beeldmateriaal tijdens de opnames van onze kortfilm. Dit wordt gebundeld in een uniek fotoboek met linnen kaft en wordt slechts éénmalig en in beperkte oplage aangeboden.

Dankzij onze Zilveren Publica Award kunnen we dit aanbieden aan 30€ (incl. DVD film). Alle info mbt bestelling vind je hier.

 

DVD

Onze kortfilm werd in beperkte oplage gedrukt op DVD. Wie eerder een fotoboek bestelde, kreeg de DVD nadien aangeleverd.

Kon je echter nog geen vertoning bijwonen of wens je onze buurtfilm zelf in je collectie, dan kan je misschien nog een exemplaar (10€) bestellen via mailtje naar info@elisabethwijk.be.

 

Steun en Sponsors

De realisatie van onze kortfilm is alleen maar mogelijk dankzij de vele bijdrages van onze buurtbewoners en sympathisanten, ondernemers, lokale middenstand, partners en de ontvangen subsidies.

Bij deze wensen we iedereen te bedanken voor hun bijdrage.

 

Pers


Reportage TV Oost : Sint-Niklaas TV: Buurtfilm ‘Levende Zielen’

Andere publicaties over onze eigen kortfilm kan je hier terugvinden.

 

Erkenning (nominaties en awards)

Ons buurtproject en onze kortfilm kreeg ondertussen de nodige erkenning.