Pretcamionet

pretcamionet2016van 2 tot 5 augustus 2016 op K. Elisabethplein

De pretcamionet is een mobiele speelpleinwerking georganiseerd door stad Sint- Niklaas en JOS vzw. Met tal van sport- en spelmateriaal trekken we erop uit naar verschillende buurten in Sint- Niklaas met als bedoeling het speelweefsel in Sint- Niklaas mee uit te bouwen en optimaal te benutten tijdens de vakantieperiodes en ‘spelen’ onder de aandacht te brengen. De pretcamionet is een gratis vakantieaanbod voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

6 weken lang worden de activiteiten van de pretcamionet begeleid door enthousiaste jobstudenten. Zij bedenken allerlei leuke activiteiten en zorgen voor een grote portie pret.

Dit jaar zit de pretcamionet in een nieuw kleedje, er werd namelijk geïnvesteerd in een nieuwe camionette. De pretcamionet zal vanaf nu de straten opvrolijken met zijn mooie rode kleur en speelse witte tekeningen. Dit om een link te leggen naar de ondersteunende organisatie, JOS vzw.

Wanneer de pretcamionet uitrijdt, is er geen reden om nog langer voor de buis te blijven hangen. Buiten spelen is de boodschap.

 
Foto’s kan je terugvinden op de facebookpagina: Pretcamionet Sint-Niklaas. Per buurt is er een album gemaakt.

Persbericht Stad Sint-Niklaas: Een nieuwe camionette, nog steeds geladen met evenveel pret en plezier!

Raadpleeg alle info op de Pretcamionet website.

 


2015

Deze zomer kwam de pretcamionet opnieuw naar het Koningin Elisabethplein, van 6 tot en met 10 juli 2015.

Er werden gemiddeld 46 kinderen per dag ontvangen. Een geslaagde editie waarbij er een combinatie was van Open Spelaanbod (kinderen die vrij kunnen kiezen met welk materiaal ze spelen) en geleide activiteiten.

Bekijk de folder van 2015

 


2014 – 4 t.e.m. 8 aug. | Pretcamionet | Elisabethplein

Tijdens de vakantie kwam de pretcamionet opnieuw langs op het Elisabethplein. Het concept was gewijzigd tegenover de vorige jaren: ditmaal kwam hij een hele week langs.

De pretcamionet is er voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar. De pret start elke middag om 13u30. Het einde is voorzien om 17u. Wanneer de kinderen vroeger vertrekken, moeten de ouders (of familie) het kind komen ophalen. Enkel bij regenmiddag kan een pretmiddag afgelast worden.